Obiective Turistice

Obiective turistice

Lacurile Naturale - În Ocna Sibiului sunt 12 lacuri antroposaline importante în jurul cărora s-a dezvoltat stațiunea. Multe dintre aceste adunări de ape s-au format încă din antichitate și perioada medievală în urma exploatărilor de sare de tip clopot. Printre cele mai cunoscute lacuri sunt: Lacul fără fund – format pe locul unei foste saline de sare abandonată la mijlocul secolului al XVIII-lea, are cel mai puternic fenomen de heliotermie și a fost declarat monument al naturii; Lacul Avram Iancu – cel mai adânc lac antroposalin din România, având o adâncime de 160 de metri; Lacul Brâncoveanu – unul dintre cele mai sărate lacuri din țară, cu o salinitate de 400 g/l.

Baza de tratament a stațiunii momentan este într-un proces de reconstrucție și modernizare.

Biserica-cetate reformată din secolul XIII la origine bazilică romană, este construită din piatră şi cărămidă,cu ziduri foarte groase cu contraforturi, cu trei nave şi şase travee, cu absidă semicirculară şi cu turn-clopotniţă masiv. Portalul sudic păstrează un basorelief romanic reprezentând arborele vieţii flancat de doi lei. Fiind asediată de mai multe ori datorită unui incendiu biserica a fost refăcută în stilul gotic târziu, cu câteva elemente renascentiste. Din anul 1569 biserica a fost trecută de la cultul romano-catolic la cultul reformat calvin.

Biserica Brancoveanu este ctitoria lui Mihai Viteazul din 1600. dupa batalia de la Selimbar, din 1599, Mihai Viteazul a facut popas aici, pe dealul din apropierea bisericii pe care avea sa o ridice in cinstea victoriei. Biserica are o fundatie de piatra si a fost construita din caramida.

loader-image
Ocna Sibiului, RO
12:55, iunie 17, 2024
temperature icon 26°C
câțiva nori
Humidity 42 %
Pressure 1016 mb
Wind 11 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 04:32
Sunset: 20:16

 

Portal destinat promovării turistice
înscrie-ți afacerea acum