Clima
Zona Ocna Sibiului se încadrează în climatul temperat continental de deal şi podiş cu altitudini de 400-600 m, având unele nuanţe locale, în concordanţă cu variaţiile mici ale elementelor meteorologice, constituind un climat de trecere între Podişul Secaşelor şi Depresiunea Sibiului.
Particularităţile climatice constituie un mijloc important de prevenire şi tratament al unor boli.
Radiaţia solară însumează 106.820 cal/cm², iar durata medie de strălucire a soarelui 1.955 ore/an.
Temperatura medie anuală este de +8,9°C, mai mult decât dublă faţă de staţiunea climaterică Păltiniş, un alt punct de atracţie al judeţului Sibiu.
Frecvenţa zilelor cu diferite temperaturi caracteristice este următoarea: zile de iarnă (sub 0°C) – 36,2; zile de vară (peste 25°C) – 59,6; zile tropicale (peste 30°C) – 3,8.
Presiunea atmosferică medie este de 725,6mm, cu minima în aprilie şi cu maxima în septembrie – octombrie, vara cu variaţii mici, datorită maselor de aer cu temperaturi mai omogene.
Cantitatea medie a precipitaţiilor totalizează 638 mm/an. Cea mai redusă cantitate de precipitaţii se înregistrează în februarie (27,2 mm), iar cea mai ridicată în luna iunie (101,2 mm).
Viteza medie anuală a vânturilor este de 24 m/s, mai ridicată primăvara, datorită intensificării activităţii ciclonice. Frecvenţa vânturilor pe direcţii este mai mare din nord-vest în iulie, şi din sud-vest sau sud-est toamna. Iarna, predomină calmul, datorită aşezării adăpostite a localităţii.
Privit în ansamblu, climatul localităţii şi mai ales topoclimatul bazinului depresionar dolinar prezintă un caracter „de cruţare”, favorizând tratamentul balnear. Elementul cel mai reprezentativ din acest punct de vedere îl constituie insolaţia puternică (aproximativ 118 zile senine într-un an, în special perioada mai – septembrie), cumulată şi cu calmul destul de frecvent.